Takaisin

Erik Fordell 100 vuotta

Kokkolalaisen säveltäjän Erik Fordellin syntymästä tulee 2.7.2017 kuluneeksi 100 vuotta.

Erik Fordell ( 2.7.1917—21.12.1981), kokkolalainen säveltäjä, musiikinopettaja ja pianisti, oli näkyvä hahmo kaupungin musiikkielämässä vuosikymmenten ajan. Fordellin sävellystuotanto on erittäin laaja, käsittäen 44 sinfoniaa, muita suurimuotoisia teoksia, yksinlauluja, kuoroteoksia, kamarimusiikkia ja pienimuotoisia soitinsävellyksiä.

Lue Lauri Pulakan kirjoittama henkilökuva Erik Fordellista ja tutustu säveltäjän teoslistaan tästä linkistä. Samalta sivustolta löydät myös tiedot aineistosta, jonka Fordell lahjoitti yhdessä vaimonsa kanssa vuonna 1970 Kokkolan kaupunginkirjastolle.

 


Muuta ajankohtaista Muuta ajankohtaista

 • Osa kirjastoista kiinni kesällä

  Osa kirjastoista kiinni kesällä

  Anders-kirjastoista Halsuan, Kaustisen, Koivuhaan, Korpelan, Sykäräisen ja Ullavan kirjastot ovat kiinni osan kesästä. Tarkista tarkemmat aukioloajat tästä.

 • Erik Fordell 100 vuotta

  Erik Fordell 100 vuotta

  Kokkolalaisen säveltäjän Erik Fordellin syntymästä tulee 2.7.2017 kuluneeksi 100 vuotta.

 • Ylen Kirjojen Suomi

  Ylen Kirjojen Suomi

  Kirjojen Suomi -hankkeen toteuttavat Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Yle, Kansalliskirjasto, yleiset kirjastot, Celia-kirjasto ja parikymmentä muuta toimijaa. Hankkeeseen liittyy tv- ja radio-ohjelmia, verkkosivusto, some-toimintaa ja tapahtumia.

 • Ellibsin e-kirjoille mobiilisovellus

  Ellibsin e-kirjoille mobiilisovellus

  Voit käyttää Anders-kirjastojen Ellibs-kokoelmaa nyt myös Ellibsin omalla mobiilisovelluksella.

 • Kirja-Suomi 2017

  Kirja-Suomi 2017

  Suomea on rakennettu lukemalla. Lukeva ja sivistynyt maa menestyy myös tulevaisuudessa. Kirja-Suomi 2017 on suomalaisen kirja-alan yhteistyötä 100-vuotiaan Suomen hyväksi.