Lukemisen iloa äänikirjoista

 

Kesällä moni suuntaa kirjastoon hakemaan luettavaa. Lukeminen myös kannattaa: ilo ja kirjojen antama mahdollisuus osallistumiseen yhteisössä tukevat hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta.


Kuitenkin jopa joka viidennelle suomalaiselle lukeminen on haasteellista esimerkiksi oppimisvaikeuden, keskittymisvaikeuden, sairauksien tai iän myötä heikentyneen näön vuoksi. Anders-kirjastot tarjoavat luettavaa myös niille, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa. Pistäydy omaan lähikirjastoon ja rekisteröidy maksuttomaan Celian äänikirjapalveluun. Palvelu on tarkoitettu kaikenikäisille!

Celian äänikirjapalvelussa on yli 40 000 kirjaa, joita voi lainata ja kuunnella ilmaiseksi verkon kautta. Tarjolla on myös maksuttomia CD-kirjakerhoja niille, joilla ei ole verkkoyhteyksiä. Kirjastoilla on lisäksi omia lainattavia CD-kirjakokoelmia.
Celian äänikirjoja voivat kuunnella kaikki ne, joille lukeminen on vaikeaa vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi.


Tule kirjastoon tutustumaan äänikirjoihin ja löydä uusi tie kirjojen maailmaan!


Voit varata ajan tai kysyä lisää Celian käyttäjäksi rekisteröitymisestä kirjastostasi, täältä löydät kaikkien Anders-kirjastojen yhteystiedot.


Celia on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kuuluva asiantuntijakeskus, joka mm. tuottaa äänikirjapalvelua ja edistää kirjastopalveluiden saavutettavuutta.


Lisää tietoa Celiasta: www.celia.fiKokemuksia Celian äänikirjoista:


”Näkökykyni alentumisen vuoksi on Celian palvelut avannut minulle uuden yhteyden kirjojen maailmaan. Olen todella kiitollinen saamastani palvelusta.” - nimim. Mankkaan muori, 80 v.


”Celianetin kautta minulle avautui uusi vanha maailma. Olin intohimoinen lukija. Koin aivoverenvuodon jonka seurauksena en pystynyt enää lukemaan. Celia kirjat avasivat minulle taas kirjojen maailman. Olen moniruokainen ja onnellinen siitä, että Celiasta löytyy niin paljon mahdollisuuksia.” - Mies, 69 v.