Terveisin Seepra


Terveisin Seepra

Nadja Sumanen voitti esikoisteoksellaan Rambo Junior Finlandian, ja jatkaa vahvasti myös uutuudessa Terveisin Seepra. Aihe on jälleen kipeä ja vaikea, mutta kirjaa lukiessa toivo herää, eikä Seepran tarina loppuen lopuksi ole niin synkeä, kuin kirjan alussa tuntuu. 

Iris on rikkaan, hyvin toimeentulevan perheen 16-vuotias tytär, mutta vaikka ulospäin kaikki näyttää täydelliseltä, Iris kokee hätää ja ahdistusta ja purkaa sitä viiltelemällä. Isä on jatkuvasti töissä ja äiti on entinen kakkubloggari, joka on nyt koukussa (liiankin) terveelliseen ruokavalioon ja kuntoiluun. Veli Kim on laitoshoidossa huumeidenkäytön takia. Perheeseen kuuluu myös viljakäärme Oidipus, joka talvehtii jääkaapissa. 

Iris purkaa nimimerkillä Seepra tuntojaan Runotytölle, jonka kanssa hän on sähköpostikirjeenvaihdossa osin psykologin suosituksesta. Maalla asuva Runotyttö haikailee Helsinkiin lukioon, kun taas Iris ei näe kotipaikassaan muuta kuin kodin, koulun ja balettikoulun väliset siirtymät, ja joka paikassa ahdistaa.

Iris lopettaa baletin ja löytää uuden harrastuksen ja siihen kaverin yllättävän läheltä. Elämän solmut alkavat pikkuhiljaa aueta.

Tätä kirjaa voi suositella sekä nuorille että heidän kanssa työskenteleville, ja oikeastaan myös kaikille muillekin aikuisille.