Syvyyksissä
Äidin ja tyttären, Camilla ja Viveca Stenin, uutuussarja Synkät vedet ja sen ensimmäinen kirja Syvyyksissä vie lukijansa Itämeren saariston kosteaan ja hyytävään syksyyn. 12-vuotias Tuva on ulkopuolinen koulussaan, ja hän haluaa pysytellä muista erillään. Jopa Tuvan mummo suhtautuu lapsenlapseensa kielteisesti. Tuvan kaulaa peittävät arvet lapsena tapahtuneen veneonnettomuuden jäljiltä.

Kaikki koululaiset kulkevat kouluun veneellä, ja elämä eroaa paljonkin mantereella vietettävästä nuoren elämästä. Tuvan koulunkäyntiä ovat haitanneet öisin toistuvat painajaiset, ja meri ei enää tunnukaan ystävältä, vaan siitä huokuu jotain uhkaavaa.


Eräs sumuinen koulupäivä päättyy ikävästi, kun oppilaat ovat suunnistustunnilla ja Axel katoaa. Tuva näkee, kun Axelin pari Rasmus seisoo kuin transsissa meren rannassa ja sumun keskeltä saapuu rantaan kummallinen löyhkä. Mitä Axelille tapahtui?
Osa luokan oppilaista epäilee Tuvaa, mutta Rasmus onneksi tietää, että Tuva oikeastaan pelasti hänet. 

Dekkarina alkava kirja tarjoaa jännitystä, mutta myös yllättävän paljatuksen Tuvasta ja hänen historiastaan. Toista osaa jää odottamaan innolla.