Varausohje Varausohje

Kirjaudu sisään verkkokirjastoon kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla.
 
Etsi haulla teos, jonka haluat varata. Klikkaa teoksen nimeä, jolloin näkyviin tulee Varaa-nappi. Klikkaa sitä.
 
Valitse noutopaikka eli kirjasto, josta haluat teoksen noutaa.
Jos kirjastolla on useampia toimipisteitä, on valittava ylempään alasvetovalikkoon kunnan- tai kaupunginkirjasto (esimerkiksi Kokkolan kaupunginkirjasto) ja alempaan toimipiste (esimerkiksi Kälviä). Jos kirjastolla on vain yksi toimipiste (esimerkiksi Halsuan kunnankirjasto), toiseen valikkoon tulee automaattisesti sama noutopiste.
 
Tallenna varaus.
Huom! Aikakauslehtien varaus tehdään saatavuustietojen yhteydessä sivun alalaidassa. Jokaisen lehtinumeron alta löytyy Varaa -nappi.


Anders-kirjastoilla on yhteinen varausjono. Sinun ei tarvitse valita tietyn kirjaston kirjaa, vaan saat ensin lainasta saapuvan kirjan. Jos varaamasi kirja on paikalla noutoyksikössä, se jää odottamaan varattuna.

Varaaminen on ilmaista.
Kokkolan kirjasto perii kuitenkin 2€ noutamattomasta varauksesta.

Lehden varaaminen Lehden varaaminen

Kirjaudu verkkokirjastoon.

Kirjoita hakuruutuun lehden nimi, esimerkiksi Mobilisti. Klikkaa Hae -nappia.

Kun hakutulos aukeaa ruudulle, klikkaa lehden nimeä.

Tarkista lehden haluamasi numeron saatavuus. Saatavuus-kohdassa lehden eri numerot on jaoteltu vuosittain. Klikkaa haluamaasi vuosilukua, niin saat näkyviin lehden numerot ja jokaisen numeron alapuolella on Varaa-painike. Klikkaamalla vuosi : numero -linkkiä voit vielä tarkistaa numeron saatavuuden.

Klikkaa sen jälkeen Varaa-nappia oikean lehtinumeron kohdalla.

Valitse Noutopaikka-ruutujen avulla noutopaikka. Ylempään ruutuun valitaan kunnan- tai kaupunginkirjasto esim. Kokkolan kaupunginkirjasto ja alempaan Noutopaikka-ruutuun se toimipiste, josta haluat lehden noutaa, esimerkiksi Kälviä tai Kokkola (tarkoittaa pääkirjastoa). Voit vaihtaa noutopaikkaa ja muokata varaustasi omissa tiedoissa.

Klikkaa Tallenna varaus -nappia. Ohjelma ilmoittaa, että tallennus onnistui ja monentenako olet jonossa. Muista kirjautua ulos.