Asiakkaaksi Anders-kirjastoon Asiakkaaksi Anders-kirjastoon


Anders-kirjastoilla on käytössä yhteinen kirjastojärjestelmä ja kirjastokortti. Kirjastot ovat kaikille avoimia, ja niiden kokoelmia, palveluita ja yleisötiloja voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat käyttösääntöjä. Aineiston käyttö kirjastossa ja lainaaminen on maksutonta.
 
Kirjastokortti
 
Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, ja sen saa kaikista Anders-kirjastoista. Kirjastokortin saa esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen ja ilmoittamalla yhteystietonsa. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan takauksen. Myös huoltajan on annettava henkilötietonsa asiakasrekisteriin. Allekirjoittamalla kirjastokortin lainaaja sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. 
 
Kirjastokortti on esitettävä aina aineistoa lainattaessa, ja se on henkilökohtainen. Kirjastokortin omistaja on vastuussa kortillaan tai takaamansa lapsen kortilla lainatusta aineistosta. Osoitteen ja nimen muutoksesta on ilmoitettava Anders-kirjastoon. Myös kirjastokortin katoamisesta on ilmoitettava kirjastoon välittömästi. Asiakas ei ole vastuussa aineistosta, joka on lainattu kadonneella kortilla katoamisilmoituksen jälkeen.
 
Lainojen palautus 
 
Lainat on palautettava viimeistään eräpäivänä kirjaston aukioloaikana. Lainan voi uusia viisi kertaa, ellei siitä ole varauksia. Joissain kirjastoissa on käytössä palautusluukku. Lainojen palautus luukkuun on asiakkaan vastuulla.
 
Kirjasto voi rajoittaa asiakkaan kerralla lainaaman ja asiakkaalla lainassa olevan aineiston määrää. Kuvatallenteiden lainauksessa noudatetaan Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen asettamia ikärajoja.