Teostiedot

1438772
Kirja:Karkulahti : romaani:2015: Karkulahti : romaani
Kansikuva
Tekijä: Laitila Kälvemark, Tiina, kirjoittaja
Lisätekijä: Kälvemark, Tiina Laitila Laitila Kälvemark, Tiina
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Luokka: 84.2
Kategoria: Kaunokirjallisuus
ISBN: 978-951-0-40909-1 sidottu
Lisätietoja: 327 sivua ; 21 cm ; nide
Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Annettuja pisteitä Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Loading...
Hyllyssä: 8
Lainattu yhteensä: 210
Lainattu tänä vuonna: 19
Varauksia: 0

Saatavuus

Loading...
Arvioinnit
Romaani on raastava sukutarina vääristä valinnoista ja luhistuneista unelmista. Venäläisen yhteiskunnan murroksista paennut, kotia Suomesta etsivä, inkeriläinen Vera saapuu vuonna 1996 vaimoksi Karkulahden Jaakolle. Pian hän tietää, miltä tuntuu, jos ei osaa kunnolla kieltä, jos ei ymmärrä, mistä puhutaan – ja varsinkin jos ei oteta vastaan. Helpointa reittiä Laitila Kälvemärk ei kuitenkaan kuljeta äidin ja pojan, vanhempien ja tyttärien, anopin ja miniän yhteentörmäyksiä: heidän läheisyyden ikäväänsä ja suojelunhaluaan, heidän pelkojaan ja syyllisyyttään, väärin ymmärtämistensä seurauksia. Kun tarina ei etene ajassa kronologisesti, vaan useissa aikatasoissa, lukukokemukselle riittää haastetta. Ehkä kirjailija olisi voinut nopeuttaa anopin ja miniän muistojen työstämistä. Toisaalta silloin ei kaikki kymmenen vuoden, saati sitäkin aiempien sukupolvien takainen läikkyisi näin runsaasti yli. Jopa kivet, veitset ja hiekkaroopi kannattelevat tapahtumia. Kysely, miten käy unelmillemme ja
20.8.2015
helvisy
Anders

Artikkelit teoksesta

Karkulahti


Tiina Laitila Kälvemark: Karkulahti”Piha on yhtä savista velliä. Hän hoipertelee eteenpäin Jaskan käsipuolessa. Korot tarttuvat maahan kuin imukupit. Mokkakengät menevät pilalle. Mistä saisi kumisaappaat. Miltä täällä näyttää kesällä. Tuleeko kesä?”

Tiina Laitila Kälvemarkin romaanissa Karkulahti Jaska tuo tuoreen vaimonsa Veran ensi kertaa kotitilalleen. Talo ei näytä ihan siltä kuin Jaska on kertonut, kaikkialla näkyy rappion merkkejä.

Pahinta on kuitenkin kohtaaminen anopin kanssa, joka makaa sairaana kamarissa: ”Toit sitten ryssän Karkulahelle.”

Vanhapoika Jaska on löytänyt viimein vaimon, mutta anopille ja kyläläisille Vera on vieras, ryssä. Vaikka hänen isoäitinsä oli inkeriläinen ja puhui suomea, Veran on vaikea ymmärtää kyläläisten murrevoittoista puhetta.

Lilja-mummo juuri olikin neuvonut Veraa: ”Eti suomalainen mies nii siul käy hyvin täs elämäs!” Liljan mies Juho oli hyvä, kunnes tavarajuna vei hänet Siperiaan.

Valitse ja hae lisää

Näin varaat Näin varaat

Kirjaudu sisään verkkokirjastoon kirjastokorttisi numerolla ja pin-koodilla.
 
Etsi haulla teos, jonka haluat varata. Klikkaa teoksen nimeä, jolloin näkyviin tulee Varaa-nappi. Klikkaa sitä.
 
Valitse noutopaikka eli kirjasto, josta haluat teoksen noutaa.
Jos kirjastolla on useampia toimipisteitä, on valittava ylempään alasvetovalikkoon kunnan- tai kaupunginkirjasto (esimerkiksi Kokkolan kaupunginkirjasto) ja alempaan toimipiste (esimerkiksi Kälviä). Jos kirjastolla on vain yksi toimipiste (esimerkiksi Halsuan kunnankirjasto), toiseen valikkoon tulee automaattisesti sama noutopiste.
 
Tallenna varaus.
Huom! Aikakauslehtien varaus tehdään saatavuustietojen yhteydessä sivun alalaidassa. Jokaisen lehtinumeron alta löytyy Varaa -nappi.


Anders-kirjastoilla on yhteinen varausjono. Sinun ei tarvitse valita tietyn kirjaston kirjaa, vaan saat ensin lainasta saapuvan kirjan. Jos varaamasi kirja on paikalla noutoyksikössä, se jää odottamaan varattuna.

Varaaminen on ilmaista.
Kokkolan kirjasto perii kuitenkin 2€ noutamattomasta varauksesta.